Trilogien Grundlæggende konstruktion

Hvis din nye og dyre kontorstol går i stykker efter, at du har siddet i den få gange, ville du så købe den samme stol igen, samt anbefale den til andre?

Ved at anvende statik, styrke- og materialelære, når man konstruerer eller ombygger en konstruktion, kan man dimensionere det, så det kan holde til de forventede belastninger, der opstår når produktet anvendes.

Forfatteren til bøgerne, Kim Kjærsgaard er uddannet håndværker i Flyvevåbnet og ingeniør fra Aalborgs universitet i Esbjerg, og har siden 2015  arbejdet som underviser på Produktionsteknolog uddannelsen på KEA - København Erhvervs Akademi

Forfatter Kim Kjærsgaard
 
 

Bøgerne blevet udviklet til forfatterens egen undervisning indenfor faget konstruktion. Hensigten var at skabe nogle nye lærebøger, der er mere målrettet mod studerende, der for første gang stifter bekendtskab med faget konstruktion. Bøgernes opbygning betyder den studerende hurtigt få skabt en god forståelse indenfor det grundlæggende i statik og styrkelære, samt den studerende mere sikkert kan udføre sine første konstruktions beregninger og dermed begynde at anvende teorien på praktiske opgaver og projekter.

 


Mange uddannelser og arbejdspladser anvender i dag computerprogrammer til at udføre konstruktions beregningerne. Men disse beregninger er ikke bedre end brugeren af disse programmer. Derfor er et af fokuspunkterne med trilogien, at få skabt en god grundlæggende forståelse, så man kan udtænke bedre konstruktioner, samt bedre kan kontrollere ens computer beregninger. 


I dag er flere andre uddannelser begyndt, at anvende bøgerne som lærebøger, hvilket også var tanken med trilogien Grundlæggende konstruktion, der er tiltænkt ingeniører, arkitekter, maskinmestre, produktudviklere, konstruktører, designere, håndværkere, HTX studerende og andre, der beskæftiger sig med konstruktioner.

 

Trilogien indeholder:

 

Titel: Grundlæggende statik - Virkelighed til modeller
Udgivelse: Juli 2018
3. Udgave

> Se mere her

Grundlæggende statik - 3. udgave
 

Titel: Grundlæggende styrkelære - Modeller til virkelighed
Udgivelse: September 2018
1. Udgave

> Se mere her  

Grundlæggende styrkelære - 1. udgave
 

Titel: Grundlæggende materialelære 
Udgivelse: Forventet i 2020

 

Andre sprog
Trilogien er ved at blive oversat til engelsk. Oversætter og underviser søges til andre sprog.

> Se mere her 

 
Overbygningsbøger
Trilogien Grundlæggende konstruktion er tiltænkt som de første lærebøger i faget konstruktion.  Visse uddannelser har behov for et højere niveau og til dette søges samarbejdspartner til i fællesskab, at udvikle bøger der bygger oven på trilogien.

> Se mere her


Overbygningsmuligheder