Book foredrag og kurser

Hold medlemmernes kompetencer ajourfør indenfor konstruktion med lærerigt foredrag og kurser i grundlæggende statik og styrkelære.

Målgruppe
Ingeniører, arkitekter, maskinmestre, produktudviklere, konstruktører, designere, håndværkere, HTX studerende og andre, der beskæftiger sig med konstruktioner.


Foredrag i grundlæggende statik
Tid: 2,5 time, der kan tilpasses
Få genopfrisket grundteorien, og lær at regne reaktionerne i simple bjælkekonstruktioner med både den klassiske metode og de to hurtig metoder; Brøk forholdet og Algebra, der kun tager få sekunder at udføre.

I løbet af foredraget vil der være opgaver fra den virkelige verden, samt foredraget afsluttes med øvelser i at omsætte fysiske produkter til statiske modeller og konstruktions forbedringer. Foredraget er baseret på lærebogen Grundlæggende statik - Virkelighed til modeller og forudsætter man tidligere har haft undervisning i statik .


Foredrag i grundlæggende styrkelære
 
Tid: 2,5 time, der kan tilpasses
Få genopfrisket grundteorierne og de grundlæggende tankegange for at dimensionere. Lær at omsætte kræfter til spændinger, lave et bevidst svagt led, hvordan man sikre ens konstruktion kan holde, simple bolte og svejsesamlinger, samt forskydnings- og momentkurver (Q/M) i simple bjælkekonstruktioner.

I løbet af foredraget vil der være opgaver og cases fra den virkelige verden. Foredraget er baseret på lærebogen Grundlæggende styrkelære - Modeller til virkelighed og forudsætter man tidligere har haft undervisning i styrkelære.


Heldagskurser
Tid: 6,5 time, der kan tilpasses
Foredragene i Grundlæggende statik og styrkelære tilbydes også som heldagskursus. Hvor der er mere tid til teorigennemgangen og flere opgaver og cases fra den virkelige verden. Dermed bedre tid til at få indøvet nogle af teorierne.


Kontakt os for mere information
Telefon 7060 5994 eller udfyld formularen

Underviser

Kim Kjærsgaard


Foredrag og kurser for fagforeninger

> Se planlagte foredrag og kurser for fagforeninger


Udtalelser

Af Flemming Wennike
IDA Vestjylland
Foredrag i Grundlæggende statik  -  d. 14. december 2017

"Jeg har haft den fornøjelse af være mødeleder for et arrangement i Herning, hvor Kim Kjærsgaard var foredragsholder omkring emnet statik. Kim er en fantastisk formidler og krydrede sit foredrag med pædagogiske opgaver til tilhørende og svarede dejligt korrekt på spørgsmål fra salen. Da det var så godt, aftalte vi at Kim vender tilbage til Herning og laver et oplæg om hans næste bog om styrkelære."


Af Finn Hansen
Formand for IDA BYG Sjælland
Foredrag i Grundlæggende styrkelære  -  d. 24. oktober 2018 

"Kim Kjærsgaards foredrag på RUC om grundlæggende styrkelære var både en spændende og lærerig aften hvor de grundlæggende principper for styrkeberegninger blev gennemgået med gode eksempler og illustrationer fra Kims nye lærebog om emnet. "

 

Af Annika Madsen
Event Manager i Teknisk Landsforbund 
Foredrag i Grundlæggende statik  -  d. 26. Marts 2018 

"I december 2017 blev jeg kontaktet af Kim i forhold til, om det kunne være interessant for TL at holde et foredrag om grundlæggende statik. Kim har skrevet en bog med nye metoder til statikberegning.

Den telefonsamtale har pt. resulteret i 7 foredrag rundt i landet, med ca. 210 deltagere i alt. Det har ganske enkelt været en bragende succes og deltagerne giver Kim flotte ord i deres evaluering (hvor vi i gennemsnit ligger på en tilfredsprocent på 88% på det faglige indhold).

Deltagerne udtaler, at de bl.a. fik følgende ud af foredraget:
- En let tilgang til beregninger, frem for dem jeg havde lært i forvejen.
- Smarte løsningsmuligheder, som jeg ikke havde set før.
- Nye metoder, så jeg kan gøre mit arbejde hurtigere.
- Har lært, at det kan gøres mere simpelt end det jeg lærte på uddannelsen.
- Dejlig opfriskning af noget, som jeg ikke brugt i ca. 20 år – samt en nem og hurtig måde at lave en overslagsberegning.

De fleste glæder sig til bogen om styrkelære kommer i løbet af 2018. Det foredrag vil de også gerne deltage i og jeg er sikker på, at TL gerne vil udbyde endnu et road show rundt om i landet for vores medlemmer.

Jeg kan på det varmeste anbefale Kim. Ikke alene er han stærk i sit faglige stof og en rigtig god formidler, han er også et dejligt menneske med masser af humor."

 

Af Bo Sune Christensen
Chefkonsulent hos Konstruktørforeningen (KF)
Foredrag i Grundlæggende statik  -  d. 8. november 2018

"Kim har holdt foredrag om statik for Konstruktørforeningens medlemmer. Det gjorde han til stor tilfredshed for tilhørende, som var meget begejstrede og fik brugbar viden med hjem. Flere har efterspurgt mere, så vi planlægger flere oplæg i landet og udvider med styrkelære også."